Blog

Produsele noastre sunt certificate Ecologic conform Regulamentului European (CE) 834/2007

Distribuitorii de produse ecologice, bio, trebuie obligatoriu sa obtina certificari si de la institutiile din Romania, pe langa certificarile producatorilor de unde importa produsele bio. Asadar, este posibil ca pe unele produse sa gasiti doua certificari, certificarea de la furnizor, si pe cea de la distribuitorul din Romania.

Daca aveti dubii in legatura cu un produs, puteti contacta institutia care a efectuat certificarea, institutie pe care o puteti identifica dupa cod. Lista institutiilor acreditate o regasiti pe site-ul Ministerului Agriculturii, aici:

Termenul BIO

Desi termenul „BIO” este sinonim cu „ECOLOGIC” si „ORGANIC”, este obligatoriu ca pe eticheta oricarui produs certificat ecologic sa se utilizeze termenul „ECOLOGIC” sau „ECO”, deoarece termenul „BIO” nu este in conformitate cu legislatia, ci este doar un termen folosit in limbajul uzual.

Logo-ul

Este obligatoriu ca pe eticheta sa apara logo-ul Uniunii Europene pentru produsele alimentare ecologice.

Codul institutiei care a efectuat certificarea

Acest cod este compus din 3 parti, si anume codul tarii, termenul prescurtat pentru agricultura ecologica din tara respectiva, si un cod din 2 sau 3 cifre, prin care se identifica institutia care a efectuat certificarea ecologica pentru acel produs.

Codul institutiei care a efectuat certificarea pentru Sanabio: RO-ECO-008

Provenienta

Imediat sub codul institutie care a efectua certificarea ecologica, trebuie sa apara unul dintre cele 3 variante de text:

  • „Agricultura EU”, ceea ce inseamna ca produsele provin din Uniunea Europeana;
  • „Agricultura Non EU”, termen care precizeaza ca produsele/ingredientele provin din afara Uniunii Europene;
  • „Agricultura EU/Non EU”, termen ce se refera la produse care provin atat din agricultura ecologica europeana, cat si din afara Uniunii Europene. Acest termen este folosit in special la produsele alimentare ecologice care au mai multe ingrediente, unele provenind din Europa, altele din alte regiuni ale lumii, dar tot din agricultura ecologica.

Legate De Posturi