Cosmetice BIO

Ulei de chia bio

ulei chia bio
ulei chia bio

Ulei de chia bio

Uleiul de chia organic din cauza gustului usor si a unei multitudini de beneficii pentru sanatate, oamenii il folosesc din ce în ce mai mult pentru a adauga atat textura cremoasa, cat si nutrienti la creatiile lor culinare.
INGREDIENTE:
ULEI DE SEMINTE SALVIA HISPANICA
uleiuri esentiale bio  CALITATE:
100% Pur
100% Natural
Uleiuri esentiale  PRODUCTIE:
BIO – agricultura ecologica.
Ulei esential BIO  AMBALAJ:
Sticla la – 100ml

Sticla la – 250ml

Ulei de chia bio

Produs folosit in cosmetica, certificat organic

Aztecii se lauda cu primul record de Chia inca din 3500B.C. A fost, de fapt, unul dintre principalele alimente din dieta azteca. Ca multe dintre boabele antice, chia s-a pierdut o vreme. Spaniolii, cand veneau cuceritorii, interziceau chia din cauza utilizărilor sale religioase. A supravietuit in anumite regiuni din Mexic si a reaparut pentru utilizarea noastra moderna.

Unii oameni de stiinta, nutritionisti si fermieri au facut echipa pentru a cultiva chia comercial in Argentina. Astazi, chia este cultivat in mai multe tari latino-americane, dar principalul sau producator devine rapid Australia. Chia (Salvia hispanica) este un membru al familiei Lamiaceae, sau menta. Aceste anuale ierboase rezistente cresc pana la 91 de metri inaltime (91 cm.). Au frunze groase, de culoare verde inchis, care sunt ridate si profund lobate. Parul mic, moale, cenusiu acopera si partea superioara a frunzelor.

Planta chia are mai multe tulpini care se ridica de la baza plantei. La sfarsitul primaverii si la inceputul verii, fiecare dintre aceste tulpini tine varfuri de flori mici albastre, in forma de tub. Braturile cu varf de spinoase inconjoara flori de flori si fiecare set de flori produce un cap de seminte de seminte cenusii mici sau maro. Capetele de seminte arata foarte mult cu cele ale plantelor de grau. Cum se produce acest ulei de chia bio este uleiul gras exprimat din samanta Sage spaniol, Salvia hispanica L., Lamiaceae.

Aplicatii:

Acest ulei de chia bio si aplicatiile sale: din cauza gustului usor si a unei multitudini de beneficii pentru sanatate, oamenii il folosesc din ce în ce mai mult pentru a adauga atat textura cremoasa, cat si nutrienti la creatiile lor culinare: pansamente pentru salate pe langa smoothie-uri ovaz iaurt supe reci aroma neutra, poate fi folosita in aproape orice reteta fara a modifica gustul. Totodata acest ulei de chia bio contine acizi grasi sensibili la caldura si, prin urmare, nu este potrivit pentru gatirea in tigaie. De asemenea, acest ulei de chia bio este utilizat in produse cosmetice in numeroase aplicatii in creme, masti hidratante sau ca ulei de ingrijire.

ulei esential bio  Proprietatile uleiului de chia bio

  • anti-imbaranirea tenului
  • antiacnee
  • contine acizi grasi Omega 3 si Omega 6
  • previne aparitia cicatricilor

ulei esential bio  Mod de utilizare  

  • in cosmetica: poate fi adaugat in cremele uzuale pentru a le imbunatati mult proprietatile hidratante
  • in spatiul alimentar: a se folosii pentru a da textura cremoasa in retete culinare

ulei esential bio  Recomandari, aplicatii ulei de chia bio

  • dermatite
  • eczeme
  • acnee
  • piele uscata
  • psoriazis

ulei esential bio  Date de siguranta, precautii in utilizare

  • persoanele alergice la oleaginoase sa consulte un medic inainte de utilizarea uleiului
  • datorita faptului ca acesta contine acizi grasi sensibili la caldura, nu este recomandat pentru prajit

Legate De Posturi