Cosmetice BIO

Ulei de susan bio

Ulei de susan bio
Ulei de susan bio

Ulei de susan bio

Uleiul de susan organic presat la rece este galben cu aroma tipica de susan.
INGREDIENTE:
ULEI DE SEMINTE INDICUM SESAMUM
uleiuri esentiale bio  CALITATE:
100% Pur
100% Natural
Uleiuri esentiale  PRODUCTIE:
BIO – agricultura ecologica.
Ulei esential BIO  AMBALAJ:
Sticla la – 100ml

Sticla la – 250ml

Ulei de susan bio

Produs de utilizat in cosmetica, certificat organic
Sesamum orientale apartine celor mai vechi plante si a fost cultivat de mii de ani. Initial este din Africa tropicala. Astazi, susanul este cultivat in principal in India, China, Sudan, Egipt, fosta Uniune Sovietica si Mexic. Este o planta erbacee anuala cu o inaltime de 10 pana la 120 cm. Frunzele sunt adesea foarte diferite, de la forma de ou alungita si intregi, la 3-5 buclate cu margini dintate. Florile cu tulpini scurte sunt albe sau rosiatice si stau de obicei individual in axele frunzelor superioare. Fructul este o capsula maronie, cu lungimea de 2-3 cm si latimea de 0,5-1 cm.

Cum se produce acest ulei de susan bio: in mod normal, semintele sunt recoltate manual, deoarece semintele se maturizeaza foarte neuniform. Capsulele sunt asadar taiate inainte de coacerea completa si uscate. Ulterior, semintele sunt agitate. Semintele neacoperite sunt eliberate de impuritati, uscate si conditionate pentru o mai buna separare a uleiului cu abur. In urmatoarea etapa, semintele sunt rehidratate cu abur. Apoi acest ulei de susan bio este apoi presat.

Aplicatii:

Acest ulei de susan bio presat la rece este galben cu aroma tipica de susan. In farmacie, uleiul organic serveste ca solvent si purtator pentru medicamente, in special pentru producerea de solutii uleioase de injectie si suspensii de injectie pentru steroizi. In medicina populara, este adesea folosit ca masaj si ulei de masaj. In industrie: acest ulei de susan bio este utilizat in industria de coacere si in productia de margarina. De asemenea, acest ulei de susan bio este folosit in industria parfumurilor si a produselor cosmetice.

In agricultura: uleiul este adaugat la unii agenti de control al insectelor atat ca purtator, cat si ca o componenta sinergica. In bucatarie: datorita aromelor sale puternice, acest ulei de susan bio este folosit in mod traditional ca si condiment in bucataria asiatica. De asemenea, este folosit ca ulei de gatit pentru gatit, prajit, prajit si afumat carne, peste, creveti, legume si produse din soia. Aplicatie suplimentara: uleiurile din a doua si a treia presare a semintelor  sunt prelucrate in sapunuri si uleiuri lubrifiante.

ulei esential bio  Proprietatile uleiului de susan bio

  • anti-imbaranire
  • antioxidant
  • restructurant
  • regenerator
  • emolient
  • este folosit ca ulei de masaj

ulei esential bio  Mod de utilizare  

  • in industria de panificatie
  • in industria parfumurilor si cosmeticelor, formeaza baza majoritatii parfumurilor
  • in spatiul alimentar: poate fi utilizat si ca inlocuitor pentru uleiul de măsline
  • in farmacie, serveste ca solvent si suport pentru medicamente, in special pentru producerea de solutii injectabile uleioase si suspensii de injectie pentru steroizi, in plasturi si unguente

ulei esential bio  Recomandari, aplicatii ulei de susan bio

  • masaj
  • ten matur
  • ten sensibil
  • ingijirea scalpului
  • eczeme
  • psoriazis

ulei esential bio  Date de siguranta, precautii in utilizare

  • persoanele alergice la oleaginoase sa consulte un medic inainte de utilizarea uleiului
  • mod de pastare: la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

Legate De Posturi